Pressemateriale

En poet og forfatter og scenekunstner

Fredrik Høyer er en norsk poet fra Drammen, bosatt på Tøyen i Oslo. Han er mest kjent for sine opptredener med en særegen form for performativ poesi, hvor han opptrer i litterære, musikalske og kulturelle sammenhenger, på ulike scener og arrangementer. I denne formen kombinerer han tekstlige og sceniske elementer i små performance-dikt, som kan beskrives som en blanding av tradisjonell dikterkunst, rap, stand-up og teatermonolog.

Utgivelser og forestillinger

Hans skjønnlitterære debut, romanen Månehund & fatter’n, ble utgitt på Aschehoug forlag i 2014. August/september 2016 utkom diktsamlingen Grønlandsūtraen på Fanfare i både bokform og som musikkalbum, i en diktsyklus av 10 spoken word-dikt (utgitt under sjangerbetegnelsen «dikt ment for høytlesning») innspilt av Fredrik Høyer og lydlagt av hiphop- og jazzmusikerne Fredfades & Eikrem. Denne album-delen av prosjektet ble lansert som en grønnfarget LP-vinyl og sluppet på Spotify, Tidal og iTunes, og andre digitale kanaler. 

Samme høst debuterte Fredrik Høyer som skuespiller og scenekunstner med sin egen forestilling på Nationaltheatret, monologen Grønlandsūtraen, basert på diktsamlingen med samme navn. Grønlandsūtraen ble blant annet satt opp under Ibsenfestivalen 2016, og spilte for utsolgte saler samtlige av kveldene. Denne forestillingen var både skrevet og fremført av Fredrik Høyer, men bearbeidet og regissert av skuespilleren Mattis Herman Nyquist.

Kunstnerisk virke

Fredrik Høyer jobber innenfor både det litterære og det musikalske kulturfeltet, men også innen kunst og teater. Han gjør også oppdrag og prosjekter hvor tekst og poesi settes opp som kunst i det offentlige rom. I tillegg til dette holder han også på med workshops og skrivekurs, og holder foredrag om skriving som uttrykkelsesform både for barn og voksne.

Fredrik Høyer er en halvdel av musikkprosjektet og artistduoen Bendik Baksaas + Fredrik Høyer, hvor lyd og litteratur møtes i en musikalsk blanding av elektronika, techno, ambient og spoken word.

Foto: Synne Øverland Knudsen

Foto

Pressebildene er fritt tilgjengelig, forutsatt at fotografen krediteres. For andre forespørsler, ta kontakt. Last gjerne ned pressekit med høyoppløselige bilder.

Ytterligere bildemateriale finnes på Instagram.