Hold fast, hold ut

Under årets SPKRBOX – Nationaltheatrets årlige hiphopteater-festival, hvor skuespillere og rappere møtes – skal Fredrik og skuespilleren Svein Tindberg spille en forestilling sammen. I anledning Ibsenfestivalen 2016, som SPKRBOX-festivalen i år er en del av, skal de to tolke Ibsen på hver sin måte, i en work-in-progress-visning av forestillingen Hold fast, hold ut (Ibsen sa det bedre, likevel – du kan´ke lese deg til veien, du må gå den selv).

3cfaee_83ae96c19b38462aa64dcc4ec27e8f6a~mv2_d_4288_2614_s_4_2

Stykket er en del av årets SPKRBOX-festival på Nationaltheatret, og spilles på Torshovteatret kun én kveld.

Svein Tindberg og Fredrik Høyer. Én garva skuespiller som kan sin Ibsen og én ung fremadstormende poet. Begge søker mening gjennom ord, og for begge gir ord mening. Deres søken har tatt dem til meditasjonscamp i India og den hellige byen Jerusalem, men er det der svaret finnes? Finner man svaret på gata på Grønland? Eller i scenelyset på hovedscenen? Fredrik og Svein søker, leter og leker. Med ord, tempo, sjangre og rim. Det er et møte mellom hiphop og teater. Mellom klassisk teatertekst og spoken word.
Med seg i et elektronisk og rytmisk improvisasjonslandskap har de musiker Peter Baden og Liv Marie Skaare Baden på regi. Et møte mellom to ordkunstnere og en rytmekunstner.

Svein Tindberg er skuespiller som har jobbet ved de fleste teatre i Norge og har vært ansatt en årrekke ved Det Norske Teatret. Svein har særlig gjort seg bemerket med de store enmannsforestillingene sine: Evangeliet etter Markus, Apostlenes Gjerninger og Abrahams Barn. For et yngre publikum er han kanskje mest kjent som fortellerstemmen i Mummitrollene.

Peter Skaare Baden er produsent, komponist og trommeslager fra Oslo. Han jobber med elektronisk improvisasjonsmusikk, jazz/populærmusikk, filmmusik
k, teatermusikk, og andre stilarter. Peter spiller like gjerne trommer live som å jobbe med live sampling og improvisere med elektronikk og maskiner.

Denne work-in-progress-visningen spilles på Torshovteatret 10. september. Billetter kan kjøpes her.

Det fine med kunst er at kunsten ikke har noen alder. Fra første gang jeg hørte Fredrik har jeg følt et slektskap med ham og hatt lyst til å gjøre noe sammen med ham. Vi er klare. Fredrik Høyer, Svein Tindberg, Henrik Ibsen.

Svein Tindberg.

 

Foto: Emilie Pat Williams