Årets festivallyriker på Oslo Jazzfestival

Under årets Oslo Jazzfestival skal Fredrik være festivalens offisielle jazzpoet. Dette innebærer at Fredrik skal overvære konserter hver dag under festivalen, og skrive ett dikt som fortløpende publiseres under festivalens 8 dager. Dette er første gang festivalen har en egen «festivallyriker». Disse stunt-poetiske tekstene kan man lese på festivalens sider, og på Fredrik Høyers blogg.

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping

Med to og en halv ukes prøvetid, med en knapp måned i forkant til å skrive manus, fikk Fredrik Høyer og regissør og skuespiller Nils Petter Mørland en utfordring av Det Andre Teatret – å lage en forestilling hvor Fredrik og «Det Andre Teatrets skrangle teatermaskin» skulle møtes, på en eller annen måte. Resultatet ble en morsom og rar oppsetning som mixer teater, foredrag og kroppslig performancekunst sammen, i en tolkning av den japanske forfatteren Haruki Murakamis selvbiografi «Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping». Denne forestillingen ble fremført fem utsolgte kvelder i mars 2017 på Det Andre Teatret. Stykket fremføres på en manuell tredemølle, utstyrt med pulsbelte, slik at publikum kan følge hjerterytmen.

Stemmer

Sammen med Nordic Black Theatre satte teaterskolen Nordic Black Xpress opp forestillingen «Stemmer» på Caféteatret i september. «Stemmer» handler om å få sin stemme hørt i mylderet av samfunnsdebatt om ytringsfrihet og mangfold. Dette er et workshopbasert prosjekt hvor skuespillerne har skrevet sine egne tekster, som et resultat av et intensivt skrivekurs- og verksted som gikk over tre dager. Deretter jobbet skuespillerne på gulvet med slam-poet og regissør Taro Vestøl Cooper på regi.

 

img_2618