De voksne

Innbundet, e-bok
Aschehoug 2018

8. klasse, første året på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen. Bestevennen Edvin sliter hjemme. Men Edvin har en konspirasjonsteori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er en fremmed rase, et virus på menneskehjernen som systematisk har tatt over hele verden og omprogrammerer barns hjerner til å bli voksne. Dette er Fredrik Høyers første barnebok.

Grønlandsūtraen

FS02_cover-800x800

Fredrik Høyer + Fredfades & Eikrem
Bok og vinyl
Fanfare 2016

Et bokalbum

Grønlandsūtraen er en spoken word-diktsyklus. Dette er en diktsamling utgitt som «bokalbum», altså både bok og musikkalbum. Albumet ble lansert i LP-form og digitalt på alle kanaler. Grønlandsūtraen handler om forholdet mellom ord og handling, om tanker knyttet til frykt og engstelser for store ting som klimakrisa, men også mindre og hverdagslige ting som småprat. Grønlandsūtraen dreier seg om hverdagen og tankene som går i loop, om angsten som går rundt i et kretsløp, som kommer og går. Hva er faktisk handling, og hva som er «bare prat»? Grønlandsūtraen er Bekymringenes sūtra – om de repeterende tingene i hverdagen som man går rundt og kverner på, som går rundt og rundt, om igjen og om igjen.

Album

Lengde: 8 spor
Tekst: Fredrik Høyer
Musikk: Fredfades & Eikrem
Produsert av: Synne Øverland Knudsen / Ferdigsnakka
Design: Marte Veys Berg

Bok

80 sider
Av: Fredrik Høyer
Design: Marte Veys Berg
ISBN 978-82-93509-00-4

Månehund & fatter’n

9788203357695

Innbundet, e-bok
Aschehoug 2014

En far og sønn brenner bråte i hagen da faren med ett blir kidnappet av måker. Dette utløser en spektakulær reise gjennom fantasiens land og en quest etter å finne den bortførte faren igjen, og en erindringsstrøm av de tre siste årene av farens liv. Før han døde fikk fatter’n konstatert tykktarmskreft og flyttet umiddelbart til familiens hytte inni de svenske skogene. Der valgte han å bo alene den siste tiden av livet, i et stille og forsiktig liv, hvor han leste bøker og hjalp naboene å felle trær og fiske, mens familien besøkte ham i helgene. Gjennom å skrive frem denne dels realistiske fortellingen, dels eskapistiske og fantastiske fabelen, greier jeg-fortelleren å forholde seg til farens død og sorgens realiteter. Her, i litteraturen, er det mulig å gjenoppleve det skjulte landskapet hvor både hovedpersonen og fatter’n ikke greide å forholde seg til kreftsykdommen og døden som noe virkelig, men gikk rundt og latet som livet gikk videre som før. Månehund og fatter’n er en roman om å skape mening i det meningsløse som er å oppleve sykdom i familien, og om å takle sorg som ungt menneske.

Forlagets omtale: «Månehund og fatter’n er en sjeldent varm og underfundig roman om hva som kan skje når alvorlig sykdom og død kommer for tett på livet. På en virkelighetsnær måte skildrer forfatteren et far-og-sønn-forhold. En roman som alle som har mistet noen, vil kjenne seg igjen i.»

Sårt og realistisk: Debutroman om en sønn som pleier faren, gjør inntrykk. (…) en roman som har noe vesentlig å si, særlig til unge menn som har mistet noen som står dem nær.

– Tom Egil Hverven, Klassekampen